Så sniger der sig et par hunde ind påp siden.


Anledningen er den at vi desværre har måtte sige farvel til vores store dejlige Ramses her i sensommeren 2016.


Pixi hans trofaste ledsager har nu fået selskab af en Dogo Canario/Presa. Vi håber de får fornøjelse af hinanden

Marica´s Katja

Katja var min første abyssinier og dermed begyndelsen på vores opdræt. Da Katja kom ind i mit liv boede jeg stadig hjemme, og det er takket være mine tålmodige forældre og Margit Hærslev(Katjas opdrætter) at vi har opdræt i dag.

Katja fik sit første kuld killinger i 1979 i stamnavnet KHARTOUM

Ic Hannibal af Khartoum 

Ho´en var fra Katjas andet kuld. Han havde en søster, der døde - og derfor fik jeg lov at beholde ham. Han var smuk, kom på udstilling og blev avlshan. Det er ekdeligt at have en hankat uden også at have en hunkat.

Sådan startede KHARTOUM for alvor...

 Ic Utility du Morne Brabant

Chili var en virkelig smuk hunkat, som min far hentede i Paris hos Janique Renault. Hun var på mange måder forud for sin tid, og var helt igennem en fantastisk kat. Desværre fik Chili aldrig killinger.

...så lærte vi også det om at opdrætte !

Gic Marica´s Xantippe

Tippe var en gave fra Margit. En af den slags gaver man ikke kan sige nej til. Hun fik en strålende karriere som udstillingskat, fik smukke killinger og et langt liv. Hun nåede da også at gøre sig som pensionist flere gange.

Sit otium nød hun hos mine svigerforældre og deres scheferhund. Svigerfar kunne ellers ikke lide katte, men Tippe fik ham overbevist om noget andet.

Ec Karolinekilde´s Bambi

Bambi var en virkelig smuk kat. Jeg så ham på en udstilling og havde ikke ro før jeg fik lov at købe ham. Han blev BIS på den udstilling.  

Han udviklede sig til en rigtig dejlig bamse - der var lidt glad for mad, men han klarede sig nu godt på udstillinger alligevel. . Han fik et langt og dejligt liv hjemme hos mine forældre

Ec Tia af Khartoum

Tia var en af de der killinger, der bare skiller sig ud helt fra starten. Hun var helt speciel både i udtryk og af sind. Hun og Aref blev de første katte min mand og jeg havde sammen, så hun var med til at introducere ham for avl og udstilling - og det gjorde hun godt.

Vi savner stadig hendes intense look og bestemte facon - hun var en éner.

Gic Aref af Khartoum

Aref var Michaels ubetingede yndlingskat. De to havde et helt specielt forhold, men det var også den første aby-han, som Michael rigtig kom til at kende. Han savner ham stadig, og tænker vist nogen gange på hvad vi egentlig skal med alle de andre...

Aref har fået et hjørne i have sammen med Tia

Gic Sifka af Khartoum

Siffen var en virkelig elegant og velfarvet kat med de mest fantastiske smaragdgrønne øjne - ikke bare grønne, men virkelig grønne!

Jeg ville ønske at vi havde flere abyssninere med øjne som hendes, med de hænger ikke på træerne - vi må prøve at arbejde på det !

Ec Mazzel-Tov´s Wild at Heart

 Vi købte Labbe i Holland. Hun var ikke den killing opdrætteren havde udset til os, og vi var ved bare at køre igen da han pludselig sagde at han da havde andre killinger...

Det skulle blive starten på et langt og udbytterigt samarbejde og venskab med Folkert - et venskab, der stadig består !

Aucuparia´s Menta Spicata Shandy

En dag blev jeg ringet op af en Svensker, der gerne ville købe en parring. Det blev en lidt akavet samtale for hankatten var lige død... Vi talte dog frem og tilbage, og han ville gerne komme på besøg - og så ville han tage en killing med til os.

Svea var en lille fin sag med lækre tufser - vores første svensker - men absolut ikke den sidste! Jan er blevet en meget vigtig sparringspartner og ven !

Zora aus Abusir

På verdensudstilling i København havde jeg fornøjelsen af at holde en smuk sorrel hunkat, der blev verdensvinder. Ejeren blev så begejstret at han lovede mig en parring til gengæld. Vi mødtes på flere udstillinger, men jeg kunne ikke lide at spørge til dette løfte - men en dag spurgte han selv.

Vi fik Zora og har siden byttet både katte og parringer. Også her har samarbejdet udviklet sig til et varmt venskab såvel som et udbytterigt samarbejde.

Ic Highgait Paw´s Wild Jewel

Julie var den første kat vi havde fornøjelsen af at importere fra USA.

Hun er en smuk og dejlig kat, men har svære ved at gå med andre katte, og så er hun blodtype B. Begge dele gjorde svært for os at bruge hende i avl, men med hjælp fra en opdrætter i Tyskland, så er det alligevel lykkedes at få nogle virkelig smukke killinger efter hende.

Gic Mazzel-Tov´s Homecoming Queen

Geenie måtte vi vente længepå. Vi havde set hendes mor og syntes hun var helt unkik. Vi overbeviste Folkert om at vi bare måtte have en hunkilling efter hende - MEN hun lavede kun hanner ! Årene gik, og vi opgav tanken. Pludselig ringede Folkert og sagde at han havde en smuk lille sorrel  - om vi var interesseret ????

Somme tider skal man være meget tålmodig som opdrætter !